Våger Robsons ånd over Town på lørdag?

22 09 2009

Når Ipswich og Newcastle denne weekend løber på banen på Portman Road, så er der lagt op til en emotional affære. Siden Sir Bobbys død d. 31. juli har begge klubber været stærkt involveret i at ære Robsons minde.

Både på og udenfor St. James’ Park og Portman Road flød det med blomster og klubtrøjer som fansene efterlod i Robsons minde – og i Ipswich, hvor en statue allerede er opført er Sir Bobby – har man også valgt at navngive en tribune, North Stand, efter den legendariske manager.

Paul Gascoigne havde svært ved at holde tårene tilbage under mindehøjtidligheden for Sir Bobby Robson mandag.

Paul Gascoigne havde svært ved at holde tårene tilbage under mindehøjtidligheden for Sir Bobby Robson mandag.

Sir Bobby blev begravet ikke lang tid efter hans død, men først i går blev den officielle mindehøjtidlighed afholdt. Mindehøjtidligheden fandt sted på Robsons hjemegn, County Durham, i Nordengland.

Det ganske fodboldengland var her samlet for at tage afsked med en sand legende på alle mulige måder, ikke blot som manager, men også som den hjertekære person Robson var.

Denne lørdag vil uden tvivl vække et par gamle Robson-minder frem for de fleste Town- og Newcastle-fans, når de to hold tørner sammen på Portman Road.

Op til kampen har begge hold fået trykket specielle trøjer, som sælges på auktion efter kampen til fordel for Sir Bobbys cancer-fond, og Ipswich vil samtidig omdøbe North Stand til Sir Bobby Robson Stand.

Selvom Sir Bobby havde en fod i begge lejre, så kan jeg ikke lade være med at sammenligne den sæson vi har haft indtil videre og Sir Bobbys første hele sæson som manager tilbage i 1969/70. Ipswich har indtil på dette tidspunkt ikke hentet en eneste sejr i ligaen endnu, men måske den venter lørdag.

I Sir Bobbys første sæson som manager for Town fik han sig også noget af en vanskelig start. Efter sæsonens første syv kampe stod det ikke godt til for Sir Bobbys Town-mandskab, der på det tidspunkt heller ikke havde formået at vinde. Men det var lige indtil Newcastle United kom på besøg på Portman Road…

Town vandt kampen 2-0 på mål af Ron Wigg og John O’Rourke. Towns mandskab talte på daværende tidspunkt også over en ung Mick Mills, Colin Viljoen, Billy Baxter og Charlie Woods. Alle spillere der nok vækker genkendelse hos en eller flere nordiske Town-supportere.

Man kan kun håbe på et lignende resultat på lørdag – Gud være med Robson, og Town!

Et udsolgt Portman Road vil lørdag tage endeligt afsked med Sir Bobby. Her ses Towns fans mindes Sir Bobby foran hans statue ved Portman Road.

Et udsolgt Portman Road vil lørdag tage endeligt afsked med Sir Bobby. Her ses Towns fans mindes Sir Bobby foran hans statue ved Portman Road.

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: