Town tæt på første sejr

20 09 2009

Heller ikke denne weekend kunne vi komme til at fejre Towns første sejr i denne sæson, da vi i denne sidste ende måtte “nøjes” med 3-3 imod Doncaster Rovers.

Grant Leadbitter har vist sig et godt indkøb. Han var Towns bedste mand imod Donny.

Grant Leadbitter har vist sig et godt indkøb. Han var Towns bedste mand imod Donny.

Roy Keane valgte at stille med en næsten identisk startopstilling i forhold til kampen imod Forest, og det ser endelig ud til at Keane har fundet sin startopstilling nu. Eneste to spørgsmålstegn er dog stadig i det centrale forsvar ved siden af Alex Bruce og i front, hvor Keane har svært ved at finde ud af hvem af Stead, Priskin, Counago og Walters der matcher hinanden bedst.

I kampen imod Doncaster gav Keane Tommy Smith chancen ved siden af Alex Bruce, i mens Counago startede på toppen i stedet for Jonathan Stead.

Ipswich havde god kontrol over begivenhederne på Keepmoat, men ved stort set alle tre Doncaster-scoringer svigtede defensiven Town. I første halvleg spillede vi os frem til et par gode muligheder, som med lidt bedre eksekvering kunne være endt med scoring. I stedet var det dog i Towns ende at kampens første, og første halvlegs eneste, scoring faldt. Hvad der lignede et simpelt indlæg for Wright at tage sig af endte med værste scenarie, da Damien Delaney tumlede ind i Wright, og som resultat deraf tabte bolden for fødderne af Waide Fairhurst.

Town startede anden halvleg stærkt, og man kunne fornemme end udligning. Det overraskede derfor de fleste, at bedst som Town så ud til at være på toppen, at Keane valgte at foretage to udskiftninger. Ud gik en velspillende Alan Quinn og ligeledes en velspillende Carlos Edwards. Ind kom i stedet Jack Colback og Jaime Peters.

Town blev dog kun bedre herefter, og endelig, i det 66. minut fik Town udlignet, da Jack Colback samlede en bold op på kanten af feltet, og køligt sparkede den i nettet via den ene stolpe.

Bedst som de medrejsende Town-fans lugtede sejr, så gik det dog igen galt i den anden ende. Et hjørnespark blev sendt helt ud fra Towns straffesparksfelt over i modsatte side. Herfra fik Martin Woods tid til at tæmme bolden, og sparke den ind i modsatte side af Richard Wrights mål. Et godt spark, som Wright ikke kunne gøre meget ved, men hvor man kan spørge sig selv, hvorfor ingen markerede Woods.

Positivt var det at se, at Town ikke lod sig knække. Og det lod sig belønne i det 77. minut, da Grant Leadbitter sendte et perfekt frispark ind i hovedet på indskiftede Tamas Priskin. Blot to minutter senere bragte Town sig i front. Tommy Smith ramte overliggeren fra endnu en perfekt Leadbitter dødbold, Jaime Peters headede riposten imod mål, og det var herfra at Lee Martin til sidst fik fumlet bolden i mål.

Alex Bruce formåede at skade sig selv i fejringen af målet, men blev dog hurtigt klar igen.

Det var nu blot et spørgsmål om Town kunne holde sejren, men nærmest typisk for vores sæson, så lød en 3-2 sejr, efter at have været nede med 1-0 og 2-1, jo næsten for godt til at være sandt. Derfor skulle der da heller ikke gå mere end fem minutter efter Martins scoring før det igen stod uafgjort på Keepmoat. Denne gang blev en lang bold opfanget på Donnys venstrekant og sendt tilbage til Quinton Fortune. Leadbitter fejlvurderede fuldstændig situationen, hvilket gav Fortune tid til, lige uden for Towns straffesparksfelt, snildt at sende bolden over i modsatte målhjørne, uden chance for Richard Wright.

Ærgerligt at der ikke kom hul på bylden i opgøret her, i det sejren virkelig lå der for at blive taget. I mens der var lovende takter for Town, så skal man ikke glemme at det var imod en mildest talt ringe modstander. Doncaster høvlede den ene bold ud over sidelinjen efter den anden. Det var meget tydeligt, at deres taktik gik ud på at sende bolden ned bag Towns to backs.

For Town var det dog positivt at se at det nu endelig ser ud som om at holdet spiller som et hold. Grant Leadbitter er midtbanemanden vi har manglet, og så må man langt om længe give Keane lidt kredit for hans indkøb af Edwards og Rosenior også. Begge to, sammen med Leadbitter, har bestemt givet holdet et løft, og det skal blive spændende at se hvordan vi kommer til at klare os imod topholdet fra Newcastle United i næste uge.

Holdopstilling:

Doncaster: Sullivan, Lockwood, Hird (Fortune 76), Shackell,Chambers, Oster, Martin Woods, Spicer (Heffernan 82), Roberts,Sharp, Fairhurst (Shiels 75).

Ikke benyttet: Smith, Mark Wilson, Webster, O’Connor.

Mål: Fairhurst 13, Martin Woods 74, Fortune 84.

Ipswich: Richard Wright, Rosenior, Bruce, Smith, Delaney,Edwards (Peters 58), Leadbitter, Quinn (Colback 59), Martin,Counago, Walters (Priskin 68).

Ikke benyttet: Lee-Barrett, Stead, Balkestein, Trotter.

Mål: Colback 66, Priskin 77, Martin 79.

Tilskuere: 10,711

Dommer: Nigel Miller (Durham).

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: