Flot indsats på Stamford Bridge

25 01 2009

Town kom, så, men sejrede ikke til trods for en flot indsats imod Champions League finalisterne fra Chelsea, der stillede i noget nær stærkeste opstilling. Kampen endte 3-1 i Chelseas favør, hovedsagligt takket være to flotte frisparksmål af henholdsvis Ballack og Lampard.

Det var en kamp jeg siden lodtrækningen havde set frem til, med Stamford Bridge værende min “hjemmebane”. Scenen var sat for en flot fodbolddag med høj sol samt masser af pints i et af Londons flotteste områder! Der var som sådan ikke en “ude-pub” hvor man kunne varme op, så i stedet endte valget på en pub kaldet White Horse. Pub’en værende berømt for sine hjemmelavede burgere, der kostede mig intet mindre end £6!

En halv time inden kampstart trissede vi ned omkring stadion, og man kunne allerede udenfor høre de 6.000 Town-fans inde på The Shed-end varme stemmerne op. Jeg nåede at fange lidt video på mobilen, som giver et lille stemningsindtryk:

Chelsea startede første halvleg bedst, og man frygtede at Town ville blive kørt midt over, da Michael Ballack allerede efter 13 minutters spil bragte hjemmeholdet i front. Sådan skulle det dog ikke gå.

Det var tydeligt at Chelsea-spillerne havde fået besked på at komme så nemt og smertefrit igennem opgøret, som overhovedet muligt, og det resulterede efter Ballacks scoring, at Town kom bedre med i kampen, og på tidspunkter så rigtige stærke ud, imod mangemillonærene fra Chelsea.

Flere gode opspil resulterede efter en halvleg times spil, i det som fleste Town-fans havde drømt om at se, nemlig en scoring i The Shed end. Owen Garven sendte et frispark ind i feltet, og efter en del klumpspil, kunne Alex Bruce til sidst sende bolden i nettet.

Town satte sig ikke tilbage efter scoringen, men forsatte derimod det fremadrettede spil. Dette var tæt på at bringe Town i front, da Jon Walters brød igennem på højrekanten og sendte bolden fladt i feltet til Danny Haynes. Haynes affyrede resolut første gang, men bolden røg langt over.

Det var derefter Haynes’ tur til at bryde igennem på højrekanten, men i stedet for at sende bolden ind foran, afsluttede Haynes selv – med samme resultat som tidligere.

Town kunne gå til pause med en god fornemmelse. De havde i 45 minutter spillet op med et af verdens bedste mandskaber.

I anden halvleg kom Chelsea igen bedst fra start, men et par flotte redninger af Richard Wright, samt stærkt forsvarsspil af hele bagkæden, holdt Town inde i kampen.

Wright kunne dog ikke stille noget op, da Michael Ballack i det 59. minut sendte et frispark fra 25 meter direkte i kassen til 2-1.

Town havde svært ved at finde fodfæste efter scoringen, og introducerede i løbet af 10 minutter Kevin Lisbie og Jonathan Stead i stedet for Danny Haynes og Jon Walters.

Jonathan Stead kom kort efter sin indskiftning tæt på at bringe Town på 2-2. Et flot opspil, igen i Towns højre side, resulterede i at Stead fik spillet sig i en position, hvor han blot skulle sende bolden uden om Cech i Chelsea-målet, men hårdt under pres ramte han slet ikke bolden som han skulle, og sendte den runde kulde langt op på tribunen.

Fem minutter senere afgjorde Frank Lampard affæren med et fantastisk frisparksmål fra 30 meter. Lampard sendte bolden direkte op i modsatte hjørne til 3-1 – Game Over.

Town-spillerne kunne tage stor ære af kampen. I den første time gav de Chelsea kamp til tænderne, og jeg tror Chelsea var overraskede over at Town kom der til med en indstilling, der sagde at de sagtens kunne være med. I perioder spillede Town bolden flot rundt, og så generalt meget bold sikre ud.

At tabe på to frisparksmål er bare brand ærgerligt, men forhåbentlig giver kampen her en solid selvtillidsindsprøjtning til trods for nederlaget.

Tirsdag gælder det Barnsley ude. Senest Town gæstede Barnsley, havde The Tykes lige slået selvsamme Chelsea ud af FA Cup’en. Uden tvivl at gå fra A til Z hvad angår modstanderen, men Town må og skal hente tre point, hvis de skal gøre sig realistiske forhåbninger om en plads i Play Off’en i denne sæson.

Holdopstillinger

Chelsea Cech, Bosingwa, Carvalho (Ivanovic 70), Alex,Ashley Cole, Belletti, Ballack (Deco 79), Lampard,Malouda (Drogba 58), Kalou, Anelka.

Ikke benyttet: Cudicini, Ferreira, Mancienne, Stoch.

Mål: Ballack 16, 59, Lampard 85.

Ipswich Richard Wright, David Wright, McAuley, Bruce, Garvan, Miller (Quinn 81), Counago, Norris, Balkestein, Haynes (Lisbie 60), Walters (Stead 71).

Ikke benyttet: Supple, Bowditch, Shumulikoski, Thatcher.

Gule kort: Bruce, Garvan, Norris.

Mål: Bruce 34.

Tilskuere: 41,137

Dommer: Alan Wiley (Staffordshire).

Reklamer

Handlinger

Information

One response

5 02 2009
Niklas Nygårds

Hi Michael!

Brilliant day out, wasn’t it? We were just over for the day and I thought the Town played a really good game against Chelsea. I understand you were in the lower tier, we were in the upper. Shame I couldn’t catch you this time either, but will surely be able to meet up next time we’re over.

We’ll bring about 40 members from the Swedish supporters branch for the Norwich game in April. I hope to see you then!

Very nice blog by the way : )

Cheers

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: