Et lift med Barry Hunter

18 09 2008

Town burde have fået mere end blot det ene point ud af opgøret imod Southampton onsdag aften. Efter at have været nede med 1-0, for derefter at komme på 1-2, så endte affæren på St. Mary’s 2-2. Owen Garvan og Alan Quinn stod for Towns to scoringer, en i hver halvleg.

Jeg tog til Southampton med en forventning om at vi kunne besejre det unge Southampton hold, der med så unge spillere som Lloyd James, Jack Cork, Simon Gillett, Adam Lallana, David McGoldrick og Nathan Dyer i startopstillingen nærmest skriger efter mere rutine. Det var derfor lidt skuffende at se Magilton stille op i en 4-5-1 opstilling, med Jonathan Stead oppe foran, da det allerede tidligt i opgøret stod klar at Southamptons defensiv var chokerende ringe.

Inden jeg begynder mit referat, så synes jeg lige det er værd at nævne at jeg inden opgøret fik et lift ned til St. Mary’s af Barry Hunter. Barry, der er bror til den gamle Town-legende Alan Hunter, spillede op til 2006 for Rushden & Diamonds, og er i dag chief scout for Towns lokalrivaler, Norwich City. Det skal lige siges jeg ikke kender Barry, men at han kender min gode “Ipswich-ven”, om man så må sige, Horry, der selv er involveret i spilleragent-miljøet, og som kender hele Ipswich – lige fra Sheepshansk til Simon Milton.

Kampprogrammet

Kampprogrammet

Tilbage til St. Mary’s, hvor jeg inden kampen lige måtte have en af de velkendte stadion-burgere, da jeg havde taget turen til sydkysten direkte efter arbejde.

Inde på stadion var der meget tomt, da jeg med fem minutter til kick-off endelig fik fundet mig et sæde. Den sætning modsiger måske lidt sig selv, men det stod sådan til, at selvom der kun var godt 15.000 tilskuere tilstede denne onsdag aften, så havde Southamptons kamparrangørere simpelthen ikke allokeret nok sæder til de medrejsende Town-fans – dette var naturligvis til stor frustration hos de få der hele 1. halvleg måtte gå og lede efter et sæde, når de samtidig kunne se at der var 15.000 ledige siddepladser i hjemmeholdets sektion.

Southampton startede kampen bedst, men selvom de ikke fik spillet sig igennem til nogen chancer, så skulle det alligevel lykkedes dem at score – dog fra distancen. Andrew Surman skar ind i banen fra Towns højre side, og et godt stykke udenfra drejede han bolden ind ved Wrights fjerneste målstolpe. Om Wright kunne have gjort bedre ved jeg ikke, men fra min position bag mål kunne jeg se bolden, ja nærmest i slow-motion, snige sig ind. På fjernsyn ser det dog ud til at Wright kan retfærdiggøre sig selv i situationen.

Ipswich satte efter Sotons scoring dampen op, og der skulle ikke gå mere end otte minutter inden der igen var balance i regnskabet. Moritz Volz spillede flot Walters igennem på højrekanten, hvor han trak ind i feltet for at lægge bolden tilbage til Norris. Norris’ forsøg blev blokeret, ligeså gjorde Walters’ forsøg, men tredje gang var lykkens for Town, da bolden dernæst havnede hos Owen Garvan, der sikkert sendte bolden ind bag den tidligere Town-keeper, Kelvin Davis.

Anden halvleg skulle vise sig at blive en lidt anderledes affære end første. Town satte sig trygt på spillet, og bragte sig efter blot fem minutter spil efter pausen i front. Moritz Volz, der i det hele taget spillede en forrygende kamp, brød igennem på højrekanten, og herfra sendte han bolden lige ind i hovedet på den lille Alan Quinn, der dog steg til vejrs og headede bolden i nettet.

Derefter stod der Town på det meste, og det var derfor skuffende at se at vores defensiv igen skulle koste en scoring, og lade Southampton komme med i kampen igen. Town fik ikke losset bolden væk, og selvom Balkestein blokerede Schneiderlins afslutning, så var det ikke nok, da Pekhart dukkede op på nedfaldet, som han sendte knaldhårdt ind bag Wright.

Med 20 minutter igen fandt Magilton endelig ud af at Ipswich kunne vinde dette opgør, og det var først her han gik over til at spille 4-4-2, med indskiftede Counago og Lisbie som frontløbere. Hvorfor Magilton først vælger, med samme udgangspunkt som da kampede startede, efter 70 minutter at skifte til 4-4-2 ved jeg ikke. Det var som om at Magilton var bange for at tabe, og dermed spillede en forsigtig 4-5-1, for derefter at se hvordan kampen ville forløbe.

De sidste 20 minutter foregik mest på Towns premisser, men uden nogen chancer som følge af det stabile pres. Lisbie kunne med held have fået et straffespark i overtiden, men det ville have været lidt tyndt, da Lisbie samt den Soton-forsvar han var i infight med nok begge var lige gode om det.

Alt i alt et point. Ikke godt nok mod vel nok et af The Championships ringeste mandskaber i denne sæson. Skuffende var det at se Magiltons taktiske dispositioner, hvilke endnu engang må stilles spørgsmålstegn ved. Skuffende er det også at se, at Magilton henter ni nye spillere, for dermed at give sig selv den hovedpine, ikke at vide hvem han skal starte inde med. Topscorer Lisbie er i de to sidste kampe blevet bænket til fordel for nyindkøbte Jonathan Stead – og det giver for mig ikke så meget mening.

Skal blive spændende at se hvordan Magilton vælger at stække Sheffield Wednesday lørdag eftermiddag. Sheffield Wednesday tabte senest 6-0 til Reading, og er et mandskab Town skal slå hvis de vil lege med i toppen.

HØJDEPUNKTER

SPILLERVURDERINGER

Richard Wright – 8. Synes han kunne have gjort det bedre på den første scoring, men ellers fin indsats. Chanceløs ved mål nummer to.

Moritz Volz – 11. Endelig en spiller som man kan kalde en forstærkning! Upåklagelig indsats – og toppede endda en fornem præstation med et assist.

Richard Naylor – 8. Klokkede lidt i det ved mål nummer to, men ellers OK indsats af Bam Bam.

Pim Balkestein – 8. Solid i hovedspillet, men holder lidt for længe på bolden i defensiven, hvilket gør hans forsvarsspil lidt for spændende en gang imellem.

David Wright – 8. Er egentlig højre back, hvorfor han tit bliver fanget lidt på det forkerte ben på pladsen som venstre back. Var ikke involveret i Sotons to scoringer, og gjorde det ganske fint.

Jonathan Walters – 10. Stærk indsats af Walters. Holder godt på bolden.

David Norris – 9. Bedste præstation af Norris hidtil. Var her der og alle vejne, bare synd han lavede 10 gange flere løb uden bold, end med bold.

Owen Garvan – 8. Scorede et mål, men så ud til at forsvinde lidt hen i Towns tre-mands centrale midtbane.

Tommy Miller – 7. Arbejdede godt, men skabte ikke rigtig noget.

Alan Quinn – 7. Blev overspillet et par gange på venstrekanten, men var samtidig farlig i front. Skærer godt ind i banen og får afsluttet.

Jonathan Stead – 7. Havde ikke meget at byde på som ene mand i front.

HOLDOPSTILLINGER

Southampton: Kelvin Davis, Lloyd James, Jack Cork, Chris Perry, Andrew Surman, Simon Gillett (Morgan Schneiderlin 53), Adam Lallana, Paul Wotton, David McGoldrick, Stern John (Tomas Pekhart 53) og Nathan Dyer (Bradley Wright-Phillips 64).

Ikke benyttet: Bartosz Bialkowski og Joseph Mills.

Mål: Surman 12, Pekhart 68.

Ipswich: Richard Wright, Moritz Volz, Richard Naylor, Pim Balkestein, David Wright, Jonathan Walters, Owen Garvan, Tommy Miller (Veliche Shumulikoski 70), David Norris (Pablo Counago 74), Alan Quinn og Jonathan Stead (Kevin Lisbie 73).

Ikke benyttet: Shane Supple og Ivan Campo.

Gule kort: Volz, Garvan, Walters, Balkestein.

Mål: Garvan 20, Quinn 50.

Tilskuere: 14.916

Dommer: Phil Crossley (Kent).

MATCH STATS
4
Forsøg indenfor målrammen
13
6
Forsøg udenfor målrammen
4
10
Frispark begået
14
3
Hjørnespark
6
0
Gule kort
4
0
Røde kort
0

FODBOLDBILLETTEN (£24!)

Southampton kampbillet

Reklamer

Handlinger

Information

One response

19 09 2008
ralfsen

på norsk kaller vi magiltons oppførsel for vinglete, håper han bestemmer seg for elleve faste mann, ellers er jeg redd alle “forsterkningene” blir et problem

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: