Town videre til 3. runde

27 08 2008

Town gik tirsdag aften videre til 3. runde i Carling Cup’en. Det skete efter en ikke overbevisende sejr på 2-1 over lokalrivalerne fra Colchester United. Pablo Counago (28. minut) og Kevin Lisbie (56. minut) stod for Towns scoringer, inden indskiftede Steven Gillespie bragte lidt sen spænding tilbage i opgøret med en scoring i det 88. minut, efter Chris Casement tog sig en blunder i forsvaret.

Jeg havde igen taget turen op til Suffolk, vel vidende at vi på vejen ville køre igennem Colchester, hvor en koloni af Col U supportere ville stå på toget. Der findes et underligt forhold imellem Towns og Col U’s supportere. Imens Towns fans ser Colchester som lillebror, og klubben for pensionerede Town-spillere, så møder vi en helt anden holdning fra Colchesters side. De hader Ipswich, hvorfor ved jeg ikke.

Tilbage til kampen, der i dagens anledning blev overværet af godt 17.000 fans – slet ikke dårligt for en Carling Cup kamp. Colchester havde taget hele den øverste del af Cobbold Stand (4.500 tilskuere, dog mødte kun 2.500 op), så der var lagt op til en god medley imellem gæsternes fans og de trofaste supportere på North Stand.

Ipswich havde foretaget fem ændringer i startopstillingen i forhold til kampen imod Wolves. Den mest interessante spiller som fik chancen var Ivan Campo, og det må siges at han gik ud og gjorde det ganske fornuftigt, selvom han stadig mangler en 2-3 ugers hård træning og et par flere kampe i benene, inden vi får det maksimale ud af spanieren med det karakteristiske krøllede garn.

Colchester åbnede bedst, ikke mindst fordi de vidste de havde 2.500 medrejsende fans med på sidelinjen. Towns defensiv lod dem dog Col U komme igennem til nogen chancer, selvom kommunikation imellem McAuley, Naylor og Wright til tider ikke så for god ud.

Town indledte med et par gode muligheder, blandt andet var et hovedstod fra Jonathan Walters tæt på at ryge i mål.

I det 28. minut fik Ipswich endelig lukket munden på de medrejsende Col U fans, da Pablo Counago med hårdt spark udefra sendte bolden ind bag, eller rettere under, Dean Gerken i Colchesters mål. En gave fra Gerken, men vi klager ikke.

Op imod halvleg kunne det være blevet til 2-0 i Towns favør. Den tidligere Colchester-spiller Kevin Lisbie steg til vejrs og headede bolden i retning mod mål, men Gerken diskede op med en klasseredning.

Colchester var tæt på at udligne i begyndelsen af anden halvleg ved Scott Vernon, det dog måtte se sit skud gå lige forbi mål.

I kampens 56. minut afgjorde Kevin Lisbie kampen til Towns fordel. Lisbie modtog bolden på midten af banen, og herfra driblede han ned i Colchesters felt, hvor han afsluttede og placerede bolden oppe i Gerkens venstre målhjørne.

Colchester havde svært ved at komme tilbage i kampen, men det lykkedes dem alligevel at bringe lidt unødvendig spænding tilbage i opgøret i det 88. minut. Steven Gillespie blev sendt igennem på Towns højrekant, og selvom Chris Casement var det til at dække af, stod han bare og så på da Gillespie lobbede bolden over i det fjerneste målhjørne.

Kampen endte 2-1 til Town, og vi er dermed at finde i 3. runde af Carling Cup’en, hvilket er første gang siden 2002. Her trak vi Middlesbrough (3-1) og senere Liverpool (1-1, 4-5 i straffesparkskonkurrencen). I 3. runde træder hold som Chelsea, Manchester United, Liverpool og Arsenal ind. Lodtrækningen til 3. runde finder sted lørdag middag.

SPILLERVURDERING (13-skalaen)

Richard Wright – 9. Havde ikke meget at se til, men havde en klasseredning i slutningen af anden halvleg. Kunne ikke gøre noget ved målet til 2-1.

Chris Casement – 7. Alt for passiv på Col U’s scoring. God fremad banen.

Gareth McAuley – 7. Igen meget ustabil. Taber mange dueller i luften, og har problemer med sin placering på banen, som næsten kostede mål i to omgange.

Richard Naylor – 8. Stabil indsats. Vinder meget i luften, men ser lidt for nervøs ud når bolden er på jorden.

Ben Thatcher – 8. Thatcher ser endelig ud til at være ved at finde sig til rette, og måske det blot er kamptræning han har manglet de første par kampe. Bedre indsats end imod Wolves.

Jon Walters – 7. Kom aldrig i gang på højrekanten. Ligner en skygge af sig selv fra sidste sæson.

Ivan Campo – 8. God start på sin debut. Fordelte boldene på midtbanen og styrede godt. Så lidt langsom ud på bolden, men lidt flere kampe og han ser ud til at være en god handel.

Liam Trotter – 8. Nyeste stjerneskud fra Towns Youth Academy. Stor solid spiller, som arbejder hårdt for det.

Alan Quinn – 9. Overraskede mig positivt. Tilførte holdet masser af energi, og viste sig utrolig energisk. Quinn var her der og alle vejne.

Kevin Lisbie – 10. Spillede en god kamp og toppede sin flotte indsats med mål. Lisbie har vist sig som et stærkt køb.

Pablo Counago – 9. Holdt godt på bolden og scorede Towns første mål. Ser altid farlig ud på bolden, som han sjældent giver slip på, men sjældent taber, uden at få et frispark.

HOLDOPSTILLINGER

Ipswich Richard Wright, Chris Casement, Gareth McAuley, Richard Naylor, Ben Thatcher, Jonathan Walters, Ivan Campo (Tommy Miller 76), Liam Trotter, Alan Quinn, Pablo Counago og Kevin Lisbie (Danny Haynes 73).

Ikke benyttet: Shane Supple, Alan Lee, Pim Balkestein, Tommy Smith og Jordan Rhodes.

Gule kort: Alan Quinn, Chris Casement.

Mål: Pablo Counago 28, Kevin Lisbie 56.

Colchester: Gerken, Reid, Coyne, Heath, Ifil, Yeates, Jackson, Hammond (Izzet 73), Wordsworth (Perkins 62), Vernon og Platt (Gillespie 62).

Ikke benyttet: Cousins, Baldwin, Wasiu, Elito.

Gule kort: Coyne.

Mål: Gillespie 87.

Tilskuere: 17.084

Dommer: Richard Beeby (Northamptonshire).

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: